Waarom?

Samen gaan we dus 4000km fietsen voor Kom op Tegen Kanker, van 21 tot 24 mei 2020. Het klinkt een beetje extreem, maar dat spreekt ons net aan. En we hebben er ook alle reden toe: onze familie werd op korte tijd al twee keer rechtstreeks geconfronteerd met het Kanker-beest.

We zijn een grote, hechte nieuw-samengestelde familie. Een unieke mix van Vlamingen en Nederlanders, met een groot hart voor elkaar. Ieder jaar nodigen de mater (Rozemarijn) en pater (Mathieu) familias hun gezamenlijke acht kinderen uit, met bijbehorende partners en kleinkinderen in Toscane. Reeds 11 jaar zitten we de laatste twee weken van juli samen op een agriturismo domein in Toscane, met 35 zijn we intussen.
Helaas konden we door Kanker de afgelopen jaren niet altijd ‘en grand complet’ zijn.  Zowel broer Evert als zus Dominique werden met deze vreselijke ziekte geconfronteerd.

In 2017 werd broer Evert op 31-jarige leeftijd geconfronteerd met darmkanker. In de fleur van zijn leven, hard aan de weg aan het timmeren met zijn productiehuis Deklat Binnen – bekend van alom geprezen sportdocu’s en het Canvas programma ‘De Kleedkamer’. Een mokerslag die nog steeds nazindert. Een zware chemo- en bestralingskuur, twee operaties, en een lange revalidatie volgen met helaas blijvende letsels en gevolgen waardoor het leven van Evert voorgoed veranderd is.

De familie was nog niet goed en wel bekomen van de diagnose bij Evert of Dominique (toen 45 jaar) kreeg begin mei van dit jaar borstkanker voor haar kiezen. Net vol enthousiasme begonnen aan een nieuwe job en moeder van twee dochters van 11 en 14 jaar. Inmiddels heeft ze 4,5 maand chemo achter de rug, volgt in november een operatie en daarna bestraling. 

Het was ook in Italië – bij, toegegeven, wat glazen lekkere Toscaanse wijn – dat het plan ontsproot om ook iets te doen voor Evert en Dominique, en de zovele anderen die met kanker te maken krijgen. Daarom gaan we hard trappen om samen die 4000km te rijden en vooral ook de nodige centen bij elkaar te verzamelen. Naast de kosten voor verblijf en deelname (685€) bedraagt het startgeld immers 6000€ per deelnemer.

Samen moeten we dus ruim 25.000€ inzamelen en daarvoor hebben we jou nodig!
Je kan rechtstreeks een gift doen t.a.v. Kom op Tegen Kanker,
of deelnemen aan een van onze acties.

%d bloggers like this: